joi, 12 decembrie 2013

DIY Bradul de Craciun


Un brad DIY este perfect pentru cei care nu au suficient spatiu in casa sa impodobească unul în marime naturala.
Cu ajutorul materialelor pe care le aveti pe acasa, puteti crea brazi de Craciun unici si inediti !


marți, 10 decembrie 2013

☃ Istoria omului de zapada ☃Istoria omului de zapada este strans legata de venirea iernii, a sarbatorilor si nu in ultimul rand de Craciun. Este un simbol al zapezii, al bucuriei, al inocentei si al copilariei, ramane proaspat pe toata perioada iernii si la inceput, nu era asociat cu vreo religie sau sarbatoare.

Prima confirmare a existentei sale dateaza din anul 1380, unde apare intr-un manuscris. Obiceiul de a face oameni de zapada a aparut in Evul Mediu, unde copiii si adultii, odata cu prima zapada mai consistenta ridicau oameni de zapada ca un simbol al iernii.


 ☃  ☃  


Inca de pe atunci, toti oamenii de zapada aveau cateva puncte comune, cum sunt: morcovul in loc de nas si carbunii in loc de ochi. Personalizarea omului de zapada s-a facut prin atribuirea unor obiecte vestimentare: o palarie, un fular colorat, sau doua ramuri, maturi pe post de brate si chiar o jacheta mai veche, care aveau rolul de a-l pazi de caldura, astfel fiindu-i asigurata o viata mai lunga, chiar si cu venirea primelor raze mai calde de soare. 

 In ceea ce priveste constructia lor, oamenii de zapada pot fi construiti din doi sau trei bulgari de zapada sau dintr-un singur bulgare de zapada mai mare. Chipul lor poate exprima atat bucurie cat si tristete, totul depinzand de forma pe care o are gura acestora.

Se spune ca inainte, in anumite regiuni, omul de zapada nu era privit cu foarte multa admiratie, deoarece simboliza frigul si venirea unei ierni lungi, fiind construit in totalitate din zapada, incluzand mainile si chiar palaria.


sâmbătă, 7 decembrie 2013

☆ Istoria globului de Craciun ☆Acest ornament specific impodobirii bradului de Craciun are o istorie de mai bine de 150 de ani. Totul a inceput in micul orasel Lauscha, din Germania, unde exista un atelier de sticlarie.  
Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, mai exact in anul 1847, suflatorul de sticla Hans Greiner, fiind foarte sarac si neavand nuci pentru a impodobi bradul, cum era obiceiul atunci, i-a venit ideea sa confectioneze din sticla colorata mici forme care sa fie asemanatoare fructelor si nucilor de pus in brad. 

De atunci s-a inceput productia de ornamente din sticla care aveau diverse forme si care puteau fi agatate in bradul de Craciun.


sursa :national-magazin.ro


marți, 3 decembrie 2013

Rendez vous avec " je ne sais quoi" ♥Dresurile cu model sunt un accesoriu foarte cautat in sezonul rece. Sunt multe modele interesante, care atrag atentia si fac o tinuta absolut banala sa capete acel „je ne sais quoi".