luni, 28 martie 2016

Pasiunea mea sunt oamenii si florile ♥


Primavara este in aer. La fel si dragostea si bucuria de a trai. Primavara, cand avem totul sau nimic si credem din nou in minuni  si in noi inceputuri.

Imi face mare placere sa descopar pas cu pas cat mai multe detalii marunte in jurul meu care sa imi bucure sufletul. De cand au aparut Demoazelele si pasiunea mea pentru handmade, viata mea s-a schimbat enorm. Mi-am dat seama ca trebuie doar sa deschid ochii larg si sa apreciez tot ce imi apare in cale.

Demoazelele mi-au oferit si cel mai mare dar : acela de a cunoaste oameni minunati, cu diverse pasiuni de la care am avut de invatat multe. Imi place sa le ascult povestile, uneori sa ma regasesc in anumite detalii si sa ma bucur de faptul ca am avut placerea sa cunosc persoane deosebite.

Astazi o sa lansam seria de articole prin intermediul carora o sa cunoastem povestea unor oameni extrem de talentati si detalii despre pasiunea lor. 

Nici nu va imaginati cata bucurie mi-a adus inca de la inceput aceasta serie de povesti. M-am bucurat enorm sa vad cum cei din jurul meu reactioneaza extrem de pozitiv la ideea mea si faptul ca am posibilitatea sa va fac cunostiinta treptat cu oameni dragi si pasiunile lor.

Se spune ca nu pierzi niciodata un vis, ci se transforma intr-o pasiune. Sunt momente in viata cand intram intr-un joc in care lasam creativitatea si  pasiunea sa se imbine, .fiind motivati de anumite sentimente si ganduri sa mergem mai departe. La inceput pasii sunt timizi, dar apoi iti dai seama, din adancul sufletului, ca asta este ceea ce te face fericit si prin intermediul pasiunii tale ai posibilitatea sa aduci bucurie si pe chipul celor din jurul tau.

Povestea de astazi este despre o fata cu maini extrem de iscusite care iubeste oamenii si florile. Din acest sentiment a luat nastere pasiunea ei si a gasit o modalitate prin care sa imbine aceste doua elemente , aducand zambete pe fata oamenilor  si colorandu-le ziua. In toate creatiile ei se poate observa cata pasiune depune si faptul ca fiecare floare duce mai departe un gand bun din partea ei si multa dragoste.

Este modul prin care ea comunica cu cei din jur, modul prin care imparte sentimente si zambete, bucurandu-se de fiecare moment.

Florile sunt simboluri frumoase ale naturii, prin care ne arata cat de mult ne iubeste.Daca nu ai fost niciodata miscat pana in strafundul sufletului de o floare rasarita primavara, probabil ca sufletul tau nu a cunoscut vreodata inflorirea.

Da....Astazi totul este despre iubire, oameni, flori , culoare, optimism si multa voie. Haideti sa o cunoastem pe Geta, dar si locul unde isi lasa creativitatea si pasiunea sa zboare  - Flores del Amor ♥ 


I : As dori sa incepem acest interviu prin a-mi spune cateva cuvinte despre tine.

: M-am nascut  in orasul operelor lui Brancusi , Tg-Jiu, am studiat la Colegiul Ecaterina Teodoroiu, iar facultatea m-a adus in aces minunat oras de pe Bega.

M-am indragostit de Timisoara si am decis sa mi dezvolt  o cariera in acelasi loc in care am studiat. In prezent lucrez la o banca si chiar daca, poate la prima vedere ar parea ca meseria mea nu are nimic in comun cu pasiunea mea pentru flori, ei bine, eu pot spune ca pentru mine, puntea de legatura intre cele doua sunt oamenii. Iubesc oamenii si ador sa le aflu povestile de viata. Sunt genul de persoana care se imprieteneste destul de repede cu oamenii inca de la prima intalnire si  in functie de cat sunt si ei de deschisi pot sa ii ascult ore intregi. Pe de alta parte si mie imi place sa impartasesc oamenilor din experientele mele de viata. Consider ca unul dintre cele  mai importante lucruri  in viata este sa ai grija de sufletul tau. Nimeni nu pleaca de pe acest pamant dincolo cu lucrurile materiale  si de aceea cred ca  trebuie sa fim mai buni unii cu ceilalti si sa incercam sa daruim cat mai multa iubire oamenilor din jurul nostru .

Sunt o persoana impulsiva, sociabila, copilaroasa, creativa, romantica, careia ii place sa ii rasfete pe cei din jur ori de cate ori are ocazia si sa ii faca sa se simta speciali.



I : Cum ai descoperit pasiunea ta pentru flori?

R : Pot spune ca dragostea pentru flori mi-a fost transmisa de tatal meu . Imi amintesc cu drag , cum in copilarie ne rasfata in fiecare duminica ,pe mine si pe mama mea,  cu cate un buchet.

 Pasiunea mea pentru flori am descoperit- o acum un an, cand din dorinta de a face surprize din suflet  si unice prietenilor mei  s-a nascut  ideea de a personaliza aranjamente de flori.

Asa am ajuns sa imbin iubirea pentru flori , latura mea creativa si dorinta de a darui mai mult decat un simplu buchet de flori.


I : Care este secretul acestei pasiuni?

R : Secretul acestei pasiuni este IUBIREA pentru flori si oameni. Dupa parerea mea ea este un dar de care trebuie sa ne bucuram, fiind motorul tututor lucrurilor frumoase.

Dorinta mea de a aduce zambete pe fata oamenilor  si de a le colora ziua, m-a adus in punctul in care, la cererea lor, am ajuns sa ii insotesc si la alte evenimente importante din viata lor. Buchetele create spun povesti speciale, marcand poate o dorinta, un sentiment, o etapa din viata,  si mai important, ele dubleaza bucuria clipei, ramanand mereu legate de un moment unic , atat pentru cel care le ofera cat si pentru cel care le primeste.

 I : Cum ai ales numele brandului tau si ce semnificatie are?

R : Atunci cand am ales numele, m-am gandit in primul rand la motivul pentru care am inceput sa  fac aceste aranjamente si cum raspunsul la aceasta intrebare a fost iubirea, asa s –a nascut si numele “Flores del amor”.

Asa cum dragostea este limbajul pe care il intelege orice inima, asa si florile sunt mesagerii iubirii.


I : Care este mesajul pe care doresti sa il transmiti oamenilor prin intermediul acestei pasiuni?

R : Multi oameni nu inteleg placerea si satisfactia pe care o are cineva atunci cand daruieste. Fie ca este vorba de timp, resurse, atentie sau orice fel de ajutor, daca sunt daruite din suflet, se vor intoarce inzecit.

Indrazniti  sa va urmati sufletul. Indrazniti sa va descoperiti. Indrazniti sa va urmati visele si ele se vor transforma incet, incet in rezultate ce nu va vor dezamagi.


I : Care sunt florile tale preferate si de ce?

R: Daca ma intrebai asta acum cativa ani ti-as fi raspuns, trandafirii galbeni, acum in schimb, raspunsul este :toate florile. De ce? Pentru ca pentru mine, acum  fiecare floare are “suflet”.

I :Ce te inspira cand realizezi diverse aranjamente florale?

R : Desi pare un raspuns banal: oamenii ma inspira!  

Deoarece incerc mereu ca aranjamenetele realizate sa spuna o poveste, ele reprezinta in cea mai mare parte temperamentul persoanei si detaliile pe care le aflu despre persoana pentru care creez aranjamentul. Toate acestea corelate poate cu  o melodie, o imagine dintr-un film, un personaj sau natura  sunt mici detalii care fac diferenta si dau nastere creatiei finale. 


I : Care este modalitatea prin care iti faci cunoscute produsele?

R : Cea mai buna modalitate de promovare  a fost cea facuta de prietenele mele si cum prietenia are acelasi efect asupra oamenilor pe care-l are soarele asupra florilor, asa si sustinerea si recomandarile lor m-au ajutat  sa dezvolt aceasta pasiune.

I : Pana unde visezi sa ajungi cu pasiunea ta? Ce planuri ai pentru viitor?

R : E mult spus planuri de viitor, deoarece nu m-am gandit inca la asta.

Deocamdata imi doresc sa ajung sa creez cat mai multe aranjamente care sa incante, sa bucure, sa suprinda, sa infrumuseteze vietile celor din jur.


I : La fel cum o floare nu poate inflori fara soare, la fel si un om nu poate trai fara iubire. Ce parere ai despre acest enunt?

R : Este adevarat.  Pentru mine iubirea este cea  mai mare forta din Univers. Din iubire pentru oamenii din jurul meu s-a nascut si pasiunea mea pentru flori.


I : Unde te pot gasi doamnele sau domnisoarele care doresc sa te cunoasca sau sa isi achizitioneze diverse aranjamente florale de la tine?

R : Pe pagina mea: Flores del Amor, pe pagina de Facebook.

I : Ce mesaj ai pentru cititoarele noastre la final de interviu?

R : Fiecare dintre noi aduce ceva unic in lume; de aceea fiecare dintre noi avem ceva unic de oferit celor din jurul nostru.



Va recomand cu mare drag sa alegeti Flores del Amor si va astept in curand cu alte minunatii!

Tu ce pasiune ai? Care este visul tau? Vrei ca si ceilalti sa cunoasca povestea ta? Nu ramane decat sa imi trimiti un mail pe adresademoazele.contact@yahoo.com.


Abia astept sa va cunosc povestile ♥ 

Pe curand, 

Claudia




duminică, 27 martie 2016

Detaliile fac diferenta ♥


Detaliile fac diferenta si asta o stim de multa vreme. Este valabil peste tot : in orice domeniu, in viata de zi cu zi. 
In materie de fashion, o simpla cusatura realizata in alt mod, o brosa sau pur si simplu o alta taietura pot schimba intr-o secunda o tinuta. Am ales pentru astazi cateva imagini care sunt absolut superbe si unde intr-adevar detaliile au transformat tinutele in ceva extrem de cochet ♥ 

In viata de zi cu zi, cat de mult conteaza lucrurile marunte?  Fiecare gest conteaza. Poate un lucru marunt este solutia unei probleme mari :)

Va plac detaliile? Care sunt micile trucuri la care apelati sa aveti parte de tinute deosebite?

Pe curand, 

Claudia
































vineri, 18 martie 2016

♥ Unica in felul meu - Roxana Ciuchilan ♥


Viata este o calatorie,  nu o destinatie. De-a lungul vietii avem parte de momente de bucurie sau de tristete, iubim si suntem iubiti, descoperim locuri si oameni care poate ne schimba cursul calatoriei. 

Astazi realizez ca a trecut deja o luna de la ziua mea si m-am gandit sa va suprind cu un mic cadou. Binenteles ca o sa ma bucur alaturi de voi cu aceasta ocazie. Care este cadoul meu? Ei bine...o sa va fac cunostiinta cu Roxana, care ne va povesti despre ea si pasiunea sa pentru calatorie. Mai exact o sa descoperim impreuna cu Roxana o lume minunata , care se numeste Prinlume.com .

Mi-am permis sa preiau descrierea pe care Roxana si Andrei, sotul sau, au realizat-o despre acest minunat blog de calatorii de care se ocupa: 

"Credem cu tarie ca a calatori este cea mai importanta si cea mai frumoasa investitie spirituala pe care o poate face un om de-a lungul vietii sale. Nimic nu te poate imbogati mai mult decat sa vezi intreaga lume, sa cunosti oameni, obiceiuri si culturi noi, sa zbori catre destinatii indepartate, sa vezi peisaje impresionante sau sa mananci mancarurile traditionale din fiecare tara. Nu ai cum sa descrii in cuvinte sentimentul acela de nerabdare si emotie cand te trezesti in miezul noptii inaintea unei plecari, dorindu-ti sa treaca orele cat mai repede pentru a ajunge in aeroport. Si pentru ca de fiecare data cand am descoperit un loc nou am pastrat un mic jurnal de calatorie, dorim sa impartasim toate experientele traite si vazute cu cei care intentioneaza sa porneasca la drum, cu rucsacul in spate sau cu troller-ul in brate, avand drept tinta lumea-ntreaga.''

V-a placut ce ati descoperit pana acum si v-am starnit curiozitatea? Atunci sa pornim la drum Prinlume.com  alaturi de Roxana.

Lectura placuta si iti multumesc tare mult, draga Roxana, pentru ca ne-ai acordat acest interviu :)



CG: Bine ai venit in micul nostru univers virtual. Sa incepem cu prezentarile :) Ne poti povesti te rog cateva detalii despre tine?

RC : Bine v-am gasit, dragutelor! Si multumesc pentru invitatia de interviu! Eu sunt Roxana de la prinlume.com si impreuna cu sotul meu, Andrei, avem blogul acesta de calatorii in care am pus tare multa pasiune inca de cand l-am inceput. Suntem amandoi pasionati (ca doi nebuni!) de tot ce inseamna calatorit, suntem curiosi sa vedem lumea si ne place tare mult sa impartasim cu prietenii si cititorii nostri ce vedem prin lume :) 

CG : Cum a luat nastere conceptul Prinlume.com ? Ce anume doriti sa transmiteti si la ce sa se astepte persoanele care acceseaza pentru prima data siteul vostru?

RC: Sinceri sa fim, nici nu mai stim cum a luat nastere ideea de a deschide un blog. Cel mai probabil la indemnul prietenilor, care ne-au incurajat mereu sa facem ceva cu "pozele alea frumoase, c-ar fi si pacat", cum ne spuneau ei :) Asa ca da, intr-o zi cu soare ne-am apucat sa vedem care e treaba cu Wordpress-ul si am inceput sa scriem si sa postam poze. In ultimul timp, tot mai multa lume calatoreste si asta este incredibil de frumos! Asa ca scopul nostru nu este de a le arata oamenilor cum/cand/ce sa viziteze, pentru ca astfel de informatii se gasesc pe internet cat cuprinde. Scopul blogului nostru este unul inspirational. Vrem sa aducem o pata de culoare, un vibe bun, pofta de calatorit, inspiratie de locatii noi, idei de poze frumoase sau recomandari de mancaruri delicioase. Vrem sa promovam ideea de frumos, de inspiratie, de creativitate. E un proiect personal, care reuneste la un loc nu doar pasiunea noastra pentru calatorit, ci si pasiunile conexe. Croitoria pentru mine, aviatia si fotografia pentru Andrei. Pentru ca pana la urma, fiecare dintre noi este fericit cand face ceva creativ, nu? :) Voi stiti mai bine de altfel, cu toate lucrusoarele dragute pe care le faceti :) 


CG: Faci ceea ce ai visat sa faci sau faci ceea ce faci doar pentru ca imprejurarile te-au adus aici?

RC : Blog este o activitate extra job. Fiecare dintre noi are un 9 to 5 job, de care suntem tare mandri si de care ne ocupam cu drag. Blogul este 100% o pasiune, un proiect de care ne ocupam in timpul liber. Si da, atat joburile cat si blogul sunt ceea ce ne-am dorit sa facem. Bineinteles, ca orice visator, ne-am dori ca la un moment dat sa ne ocupam doar de blog, insa nu am vrea sa renuntam niciodata la caracterul sincer si deloc comercial al blogului. Asa ca pentru moment este o simpla pasiune, in care investim foarte mult timp si pe care vrem sa il crestem frumos.  

CG: Calatoriile te fac modest, atunci cand realizezi ce loc micut ocupi in lume. Ce parere ai despre acest enunt?

RC:  Suntem amandoi complet de acord! Cu cat calatoresti mai mult cu atat devii mai umil si mai modest, inveti sa apreciezi ce sanse minunate ti-a oferit viata si realizezi cat esti de norocos. 


CG :  Privind din exterior, totul pare extrem de fascinant, dar consider ca trebuie sa ai si o doza de curaj sa intri intr-o astfel de aventura. Daca ar trebui sa oferi cateva sfaturi despre calatorii, care sunt primele cinci care iti vin in minte?

RC : Este intr-adevar fascinant! Fiecare calatorie este o experienta in sine. Nu stiu daca iti trebuie neaparat curaj, insa cu siguranta ai nevoie de curiozitate. Curiozitate sa vezi lumea, sa pleci unde vezi cu ochii :) Si un pic de nebunie :) Si tare, tare multe zile de concediu! :) Cat despre sfaturi despre calatorii... de regula ne ferim sa oferim sfaturi, probabil sunt multe alte persoane mult mai in masura sa o faca, insa daca ar fi sa insiruim niste recomandari, sau mai degraba niste mici "probleme" ce pot aparea atunci cand calatoresti, atunci ne-am referi in primul rand la zboruri. Este frumos sa calatoresti, insa multi oameni nu sunt dispusi sa petreaca foarte multe timp in avioane, in aeroport sau in escale. De multe ori o destinatie frumosa poate insemna doua zile de drumuri, nopti nedormite, mancare nesanatoasa ori oboseala crunta. Daca poti trece peste asta (si eventual sa iti si placa, cum suntem noi), atunci e perfect! Apoi, o alta recomandare ar fi partea de siguranta. Chiar daca nu e bine sa fii paranoic si sa citesti prea multe articole pe internet, e bine sa fii documentat si sa stii care sunt problemele unei tari. In felul asta te feresti de surprize neplacute si te bucuri mai multe de locurile vazute.  Ei uite ca n-am strans cinci recomandari :P 


CG: Nu am fost peste tot, dar este pe lista mea :) Cum va alegeti destinatiile pe care doriti sa le vizitati? Ce pasi trebuie indepliniti pentru a alege locul perfect pentru o vacanta reusita?

RC: Destinatiile ne aleg pe noi, nu noi pe ele! :)) Mereu glumim pe seama asta. Avem intotdeauna planuri marete, de a vedea locul X sau Y, dar intotdeauna facem cum facem si ne abatem de la ele. Si asta pentru ca apare fie o promotie de neratat, fie vedem niste poze pe Instagram din cine stie ce loc si o luam razna :) Suntem cam impulsivi cand vine vorba de cumparat bilete de avioane, si recunoastem rusinosi treaba asta :) Ne-am propus insa ca de anul urmator (2017, ca anul acesta este deja compromis! :P), sa fim ceva mai rationali si sa urmam intocmai planurile pe care ni le facem la inceput de an. Asa ca nu suntem un model demn de urmat! :)) Suntem un fel de "plane-aholici", daca asta ar fi corespondetul shopaholicelor :))

CG :  Multa lume are impresia ca ai nevoie de foarte multi bani pentru a avea parte de vacante de neuitat. Se pot face vacante frumoase si cu buget redus? Daca da - cum anume?

RC: Da, ai nevoie de bani pentru a avea o vacanta de neuitat :) Si banuim ca nimeni nu isi imagineaza ca poate ajunge in Seychelles cu banii dati pe un weekend in Bulgaria. Dar! Dar! Se pot face vacante exotice fara bugete exorbitante de 4000 de euro de persoana o saptamana. Se pot alege variante mai ieftine, bilete de avion mai ieftine, cazari mai ieftine, in asa fel incat sa ajungi la un pret decent. Insa bineinteles, asta inseamna mult research, multe cautari, multe discutii, mult timp investit. Optiuni exista cu nemiluita. Important e sa ai un scop si sa te pregatesti pentru el cu ceva timp inainte. Sa economisesti, sa faci alegeri inteligente si sa prioritizezi cumva cheltuielile. Da, se poate calatori ieftin. Dar nu se poate calatori "aproape gratis", asa cum mai gasesti in diverse articole pe internet. Uite, fata asta chiar pune punctul pe i cum trebuie referitor la treaba asta :) 



CG: Care sunt : cele mai frumoase 3 locuri pe care le-ati vizitat si care v-au impresionat, cele mai interesante 3 destinatii  vizitate, dar cele mai dezamagitoare 3 destinatii vizitate?

RC: Uof, ce intrebare grea. Nu am facut niciodata un top, pentru ca sunt multe destinatii care ne-au placut din puncte de vedere total diferite. Amsterdam e orasul in care am locuit acum ceva vreme si in care ne-am muta si maine, si poate fi considerat intr-un fel sau altul in topul topurilor :) Apoi Hong Kong-ul, care ne-a placut extrem de mult cu toata agitatia si haosul si aglomeratia. Seychelles pentru plajele ca scoase din revista. Canada, pentru nameti si prieteni frumosi. Maldivele, China, Brazilia, Saint Marteen-ul! Toate, ce sa mai! Iar la capitolul dezamagiri, desi este putin cam prea transant spus "dezamagire", ar fi poate Boracay-ul. Dar nu pentru ca nu a fost frumos, ci pentru ca am avut noi niste asteptari nerealiste. Nu stim in ce Paradis seychellos am crezut noi ca vom ajunge, insa Boracay-ul e mai comercial si mai turistic decat ne place noua. 


CG : O calatorie este mereu un prilej de a avea parte de amintri minunate. Care este cea mai frumoasa amintire de-a ta dintr-o calatorie?

RC :  Haha, acum o sa sara cu ploaia de amintiri! Si o sa par o apucata care insira franturi de amintiri una dupa alta, fara nicio noima :) Dar fie! Mersul cu barca in plina noapte in Perhentian, cand tuna si fulgera si turna cu galeata, de credeam ca nu mai ajungem la mal. Privelistea catre Turnurile Petronas de la sky bar-ul celor de la Traders Hotel. Primii pasii pe pontonul din Medhufushi. Prima baie in apa turcoaz de la "Jorjeta" in Seychelles. Prima aterizare si apoi prima decolare a unui 747 pe plaja Maho in Sint Marteen. Primul miros de stinky tofu in pietele nocturne din Taipei. Momentul in care am ajuns sus la Chureito Pagoda, si am vazut Mt Fuji in departare, intocmai ca intr-o carte postala. Fushimi Inari, primul sushi, padurea de bambus, plimbarile prin Shibuya, ratacirile prin JR, Japonia cu totul! Plimbarile pe Copacabana, Cristo Redentor, privelistea de la Pao de Acucar. Hong Kong-ul, cladirile inalte, traversarea cu Star Ferry, smogul din Shanghai, primele grimase la incercat de xianlongbao, Orasul Interzis in Beijing, tocmelile din piete. Ah, sendwichul cu peste de la Eminonu in Istanbul, intalnirea cu prietenii in fata Portii Brandeburg in Berlin, cazaturile de pe bicicleta din Giethoorn, cazarea din mijlocul Red Light Districtului in Hamburg, escapada de numai o zi in Copenhaga, pe frig si ploaie si-un ger de iti taia respiratia. Drumul A82 din Scotia, facut in miez de noapte, privelistile de pe Isle of Skye, muzica la maxim in Fiat-ul 500 ce abia urca pantele, castelul Eilean Donan si schimonoselile din fata camerei de filmat, ca sa ne vada parintii in timp real :) Leneveala din Dominicana, si-apoi nametii de 50 de cm inaltime din Montreal. Poutina si smoked meat-ul din Quebec, de la Fabrique. Si plimbarea cu trasura trasa de cai. Festivalul de vin de la Chisinau. Targurile de Craciun din Germania. Templele senzationale din Bali, luptele de cocosi, maimuta terorista care imi ataca geanta cu briose in Monkey Forest. Si doamne, cate si mai cate! 


CG : Care e lucrul pe care l-ai dorit intotdeauna sa il faci si inca nu l-ai facut? Ce te opreste?

RC : Ne-am fi dorit poate sa avem mai multa experienta internationala in plan profesional. Nu ne opreste nimic, este doar o chestiune de prioritati si alegeri. Dar o s-o facem si pe asta, la timpul potrivit :) 

CG :   Din punctul tau de vedere exista diferenta intre calator si turist? 

RC : Ei da, stiu genul acesta de comparatii/diferente din articolele de pe internet. Si cum multi bloggeri tin neaparat sa delimiteze calatorul de turist si cum intotdeauna unul e mai presus ca celalalt din x motive. Ce conteaza pana la urma cine e calator si cine e turist? :) Fiecare are dreptul sa vada lumea asa cum isi doreste. Fie ca o face pe cont propriu, cu rucsacul in spate, batand toti muntii-n lung si-n lat, fie ca alege calea comoda si o face cu un tur organizat de o agentie. Fiecare calatoreste cum prefera, si nu e nevoie sa i se puna o eticheta de calator ori de turist. Cata vreme iti doresti sa vezi lumea si iti place sa faci asta, nu conteaza ce fel de turism alegi. 


CG : Calatoria te invata indiferent cat de multe cunosti, ca este mereu mai mult de invatat. Reveniti cu drag in aceleasi locuri sau preferati mereu alte locuri pe care sa le descoperiti?

RC: Daaaa, cu siguranta revenim in fiecare an in Amsterdam, orasul nostru de suflet. Insa in general cand alegem o destinatie indepartata, preferam sa fie ceva nou. Dar nu spunem nu la a merge a treia ori a patra oara in Canada doar ca sa ne vedem prietenii de acolo pentru cateva zile :) Dupa cum ziceam si mai sus, cumparam bilete de avion in mod impusliv :D Cum gasim ceva ce ne place, luam! :))

CG. Ce destinatie a reprezentat cea mai mare provocare si de ce ?

RC: Poate ca Brazilia, pentru ca a fost nevoie de ceva mai multa documentare la capitolul siguranta. Ne era putin teama de America de Sud in general, si a trebuit sa citim foarte mult si sa fim foarte precauti. Iar asta a adaugat poate putin stres intregii vacante, insa in final a fost inspre binele noastru sa fim asa de grijulii. 


CG : Pentru anul acesta ce planuri aveti si ce urmeaza sa vizitati? Asta doar daca se poate sa ne impartasiti cateva dintre surprizele care vor urma. :)

RC: Hmm... urmatoarele luni vrem sa ne axam putin pe Romania, acum ca Instagramul nostru a crescut atat de mult in randul strainilor. Vrem sa profitam putin de acest lucru si sa promovam tara noastra, ca pana una alta, este una dintre cele mai frumoase tari pe care le-am vazut :) Dar recunoastem ca avem cateva vacante planificate [ana la sfarsitul anului, iar una dintre ele este Islanda :) Unde ne-am dorit de tare, tare multa vreme sa ajungem. Iar ca planuri viitoare, ne tenteaza foarte tare Noua Zeelanda, Africa de Sud si Peru cu insula Pastelui. Planuri marete, sa vedem ce o sa iasa in final :)

CG :  Fiecare zi este o calatorie, iar insasi calatoria este casa noastra. Unde va pot gasi persoanele care doresc sa va contacteze? Ce sfaturi sau urari ai pentru noi si cititoarele noastre la final de interviu?

RC: Cititorii nostri ne gasesc mereu pe Instagram, Facebook sau mail - prinlume.com@gmail.com. Va asteptam si pe voi acolo, sa povestim cat mai multe despre vacante si locuri noi, deosebite :) Iar pentru cititoarele voastre tare dragute, le uram sa calatoreasca cat mai mult, si sa isi urmeze intotdeauna si cele mai indraznete visuri :) 


 Puteti sa ne impartasiti chiar voi povestea voastra sau a altor fiinte dragi din viata voastra.

Va astept cu drag emailurile voastre pe adresa demoazele.contact@yahoo.com .

Pe curand,

Claudia




joi, 17 martie 2016

Comoara pe care o ai - stii sa o pretuiesti sau nu?


Salutare, oameni minunati!

A fost odata ca niciodata...asa incep toate povestile, dar oare toate finalurile sunt asa cum ne asteptam? Se incheie totul intr-o nota pozitiva?

In ultima vreme, imi doresc sa citesc tot mai mult. Ador sa ma relaxez cu o carte buna in fata mea. Am descoperit extrem de multe lucruri pe care doresc sa vi le impartasesc in perioada care urmeaza.

Pentru astazi am ales o poveste cu talc care mi-a placut extrem de mult :) 

Lectura placuta!

Dacă ai afla că mâine ţi-ai descoperi comoara, ce ai face cu ea?

Dacă nu te poţi decide, iţi voi spune o poveste care la sfârşit te va pune serios pe gânduri.

Povestea s-a născut demult, în mintea unui tânăr care era hotărât să pornească în cautarea unei comori.

La început a hotărât că nu vrea să spună nimanui despre visul său pentru că se gândea că cei apropiaţi îl vor lua în râs.

După o perioadă de frământări, tânărul şi-a spus: ”Acesta este visul meu şi voi pleca în cautarea comorii.”

Şi-a anunţat familia şi prietenii care nu au fost prea încântaţi şi care au încercat să-l oprescă, spunându-i că visează la cai verzi pe pereţi.

Dar el era hotărât şi dus a fost.

A trecut o săptămână, au trecut două, iar după trei luni a început să se întrebe pentru prima oara dacă visul lui nu-l costă prea mult, însă nu s-a oprit şi chiar a întâlnit în drumul său un alt tânar care avea acelaşi vis.

Tânărul nostru care a plecat primul în călatorie s-a aprins iar văzând că acum are şi un camarad de drum.

Acum totul îi părea mai simplu, avea cu cine să vorbească despre comoară, iar timpul parcă trecea mai repede. A mai trecut un an, iar proviziile pe care le-au avut s-au terminat. Şi-au dat seama că în curând vor muri de foame.

Primul tânar a spus ca va merge mai departe, chiar dacă va trebui să lucreze cu ziua ca să-şi poată susţine cheltuielile pentru călătorie.

Al doilea tânar a hotărât că se va întoarce pentru că în acest an de zile şi-a dat seama că visul lui nu mai este de actualitate, şi a renunţat.

Tânarul care era hotărât să-şi urmeze visul chiar asta a şi făcut, a lucrat cu ziua şi astfel a mai înaintat un pas către comoara lui.

Într-o zi, la finalul zilei de lucru după ce şi-a încasat banii şi când tocmai se pregătea să iasă pe uşă, il opreşte bătrânul pentru care lucrase şi îi spuse:

„Ştii, am avut şi eu visul acesta de a găsi comoara, dar am renunţat. Iar acum sunt prea bătrân.”

Tânărul bucuros că de acum şi-a găsit din nou un partener de drum îi răspunse: „Hai şi tu, încă mai poţi! De fapt, dacă mă uit mai bine la tine nu eşti chiar atât de bătrân.”

„Nu cred că mai pot” completă bătrânul.

„Mi-am găsit locul meu de ceva timp aici. Trăiesc şi zile bune, dar şi zile rele, uneori când mă plictisesc mă gândesc la comoara mea şi mă întreb cum ar fi arătat când aş fi descoperit-o… şi cât de fericit aş fi fost. Dar îmi trece repede pentru că mă iau cu problemele cotidiene şi-mi dau seama că visul acesta nu a fost pentru mine.”

„De unde ştii dacă nu ai încercat” se auzi o voce de departe. Era tânărul hotărât că ascultase destul şi care şi-a dat seama că deşi ar vrea să îl ajute pe bătrân, nu avea cum să-l convingă că dacă ai un vis merită să încerci până la capăt.

În fiecare dintre noi se află aceste personaje:

–         unii visează şi doar atât

–         alţii visează şi acţionează o perioadă (poate pentru că nu sunt dispuşi să facă şi sacrificii sau poate este prea greu)

–         dar prea puţini decid să-şi urmeze visul până la capăt

Trei ani i-au luat tânărului nostru sa-şi găsească comoara, dar au meritat din plin.

Te întrebi acum care este comoara ta? Că tu nu ştii la ce eşti bun(ă), că tu nu ştii să faci altceva decât ceea ce faci acum şi oricum nu-ţi mai place.

Cu toţii am primit o comoară atunci când ne-am născut… VIAŢA.

Tu ce ai decis să faci cu comoara ta până acum?

Pe curand,

Claudia 

marți, 15 martie 2016

Pasiune mea este ....


Lumea asta mare ne ofera atatea posibilitati care ne fac fericiti. Imi face mare placere sa descopar pas cu pas cat mai multe detalii marunte in jurul meu care sa imi bucure sufletul. De cand au aparut Demoazelele si pasiunea mea pentru handmade, viata mea s-a schimbat enorm. Mi-am dat seama ca trebuie doar sa deschid ochii larg si sa apreciez tot ce imi apare in cale.

Demoazelele mi-au oferit si cel mai mare dar : acela de a cunoaste oameni minunati, cu diverse pasiuni de la care am avut de invatat multe. Imi place sa le ascult povestile, uneori sa ma regasesc in anumite detalii si sa ma bucur de faptul ca am avut placerea sa cunosc persoane deosebite.

Da, recunosc...pasiunea mea m-a adus aici si vreau sa cunosc si alte persoane care au diverse pasiuni si care doresc sa impartaseasca povestea lor. Niciun lucru maret nu a a fost realizat fara pasiune.

Imi doresc sa lansez o serie de articole in cadrul carora sa va prezint oameni talentati, care lucreaza cu pasiune sa isi realizeze visul . Haideti sa ne cunoastem!

Esti pasionata de balet? Iti place sa canti? Realizezi rochii sau iti place sa mesteresti diverse accesorii? Te visezi un mare sportiv? Colectionezi ceva deosebit? Iti place sa gatesti?...sau sa scrii?

Tu ce pasiune ai? Care este visul tau? Vrei ca si ceilalti sa cunoasca povestea ta? Nu ramane decat sa imi trimiti un mail pe adresa demoazele.contact@yahoo.com.


Abia astept sa va cunosc povestile ♥ 

Pe curand, 

Claudia

miercuri, 9 martie 2016

♥ Unica in felul meu - Diana Amza ♥









Salutare :) 

A sosit momentul sa va prezint inca o persoana deosebita , Diana Amza. Pe Diana am cunoscut-o printr-o intamplare frumoasa si ma bucur nespus ca a aparut in calea mea. Sunt convinsa ca in momentul in care veti termina de citit aceste randuri o sa o indragiti la fel de mult ca si mine.

Diana este genul de om pe care il placi din prima clipa. In momentul in care o cunosti si incepi sa discuti cu ea, iti dai seama cata energie pozitiva si bunatate raspandeste in jurul sau. 

Cu siguranta v-o amintiti din articolele trecute. Detalii gasiti aici.

Sincer, mi-a placut enorm modul in care Diana a dezvaluit raspunsurile la intrebarile mele. O sa o descoperim pe Diana asa cum este ea in viata de zi cu zi si cum reuseste sa se imparta intre : rolul de mama, pasiunea sa pentru alergat, public speaking si alte elemente care fac parte din universul sau.

Spor  la lecturat ♥

*************


CG : Pentru cei care nu te cunosc, vreau sa te rog sa ne faci o scurta prezentare a ta. 

DA : În primul rând aş vrea să îi salut pe toţi cititorii tăi şi să îţi mulţumesc ţie pentru oportunitatea de a oferi acest interviu. Îţi mulţumesc în egală măsură pentru întrebările pe care ai ales să mi le adresezi, la o primă citire m-au bulversat şi m-au făcut să îmi spun: “Astăzi voi reflecta profund asupra vieţii mele!” .

Mă numesc Diana Amza şi în viaţa de zi cu zi am nenumărate roluri. Rolul care îmi place cel mai mult este acela de mamă. Aproape toate deciziile pe care le iau o au pe fetiţa mea Ana în spatele lor. De foarte multe ori mă surprind întrebându-mă dacă proiectul în care investesc energie sau obiceiul pe care îl practic va contribui ca lumea Anei să fie mai veselă şi mai frumoasă. În acelaşi timp, sunt mult mai mult decât mamă: sunt speaker motivaţional, sunt trainer, sunt mentor pentru alergare, sunt consilier pentru dezvoltare personală, sunt performance coach.

CG : Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

DA : Sunt moderator în comunitatea 5AM Club - clubul oamenilor care se trezesc la 5:00 dimineaţa pentru a-şi spori productivitatea, aşadar câteva zile pe săptămână încep pentru mine la ora 4:00, când mă trezesc pentru a  pregăti sesiunile de moderare care se desfăşoară între 5:00 şi 7:00 dimineaţa.

Restul zilelor le încep la ora 6:00-7:00 dimineaţa. Sunt un om al tabieturilor, aşadar îmi beau paharul cu apă plată la temperatura camerei, fac o rapidă verificare a corespondenţei pe mail, îmi iau micul dejun, refelectez la ziua pe care o am în faţă, îmi clarific priorităţile, am grijă ca alegerile zilnice să fie aliniate la obiectivele mele pe termen lung, după care o trezesc pe fetiţa mea Ana, o pregătesc şi o conduc la grădiniţă.

Apoi merg în parc, pe malul râului Bega, unde am sesiunile de alergare cu fetele care sunt înscrise în programele mele de alergare.  Ulterior mă focusez pe celelalte proiecte profesionale (vorbit în public, organizat de evenimente, impresariat). În ultimul timp, prânzul l-am dedicat întâlnirilor de networking, adică întâlnirilor cu actuali şi viitori colaboratori alături de care creez şi dezvolt proiecte noi.

Am grijă să aloc timp zilnic cititului şi de regulă aleg să citesc autori care sunt cu 100 de paşi înaintea mea pe drumul pe care îmi doresc să merg pentru a prelua din înţelepciunea lor şi pentru a-mi lărgi propria perspectivă asupra lucrurilor.

La ora 17:00 o iau pe fetiţa mea Ana de la gradiniţă, iar dupa-mesele i le dedic aproape în totalitate ei, mergem la înot, mergem în parc, mergem la joacă cu alţi prieteni. Încerc să menţin echilibrul între viaţa profesională şi cea de familie, este foarte important pentru mine să existe armonie între cele două, să nu progresez doar într-o direcţie şi să o neglijez pe cealaltă. 

CG : Care sunt valorile dupa care te ghidezi in viata? 

DA : Principalele valori după care îmi ghidez viaţa sunt: libertatea, integritatea, excelenţa, contribuţia şi familia. 

CG : Crezi in destin sau nu? 

DA : Nu, nu cred că direcţia vieţii noastre este trasată, ci cred că în fiecare moment al vieţii avem posibilitatea de a alege între o multitudine de direcţii. Cred în liberul arbitru. Alegerile pe care le-am făcut în trecut ne-au condus la prezentul pe care îl trăim astăzi. Dacă prezentul ne nemulţumeşte, e un semnal că trebuie să începem să alegem diferit pentru noi astfel încât să ne creăm un viitor diferit. Trecutul nu este egal cu viitorul, în orice clipă putem decide să ne schimbăm cursul vieţii. Noi avem creionul în mână şi putem să scriem povestea vieţii noastre exact aşa cum ne dorim.


CG : Care a fost primul tau contact cu alergatul? 

DA : Primul meu contact cu alergatul a fost în anul 2013 când fetiţa mea împlinea vârsta de 1 an. Atunci am început să alerg pentru a scăpa de surplusul de 20 kilograme pe care îl acumulasem. Eram într-o perioadă a vieţii în care mâncam foarte mult pe baza emoţională. Se fac aproape 3 ani de când menţin acest obicei constant în viaţa mea pentru că mi-a adus beneficii nu doar pe latura fizică (kilogramele în plus s-au topit foarte uşor), ci în special pe latură emoţională. Alergatul mă relaxează, mă linişteşte şi mă ajută să îmi menţin o permanentă stare de încredere în viaţă.

CG : Ce inseamna conceptul de viata sanatoasa pentru tine? Dar viata echilibrata? 

DA : Pentru mine viaţa sănătoasă înseamnă bunăstare fizică, psihică şi emoţională. Ştiu că duc o viaţă sănătoasă când fizicul îmi permite să desfăşor absolut toate activităţile pe care mi le doresc (drumeţii, alergări, mers cu bicicleta, înot, sporturi extreme), psihicul este liniştit, iar emoţiile resimţite sunt de bucurie şi recunoştinţă. O viaţă echilibrată este o viaţă în care acorzi importanţă tuturor aspectelor vieţii, nu doar unuia în detrimentul celorlalte, adică ai grijă şi de carieră, dar şi de copii, de alimentaţie, de sport, de relaţiile sociale. Orice discrepanţă majoră între aceste arii va instala frustrări, pe când menţinerea lor în echilibru va genera un sentiment de împlinire.


CG : Cum ai ajuns sa ai contact cu partea de public speaking? 

DA : După ce mi-am împins limitele în alergare din ce în ce mai mult (distanţa cea mai lungă alergată până în prezent este de 100 kilometri) în mine a apărut nevoia de a împărtăşi oamenilor din jurul meu ceea ce alergarea m-a învăţat, de la beneficiile resimţite, la depăşirea limitelor, stabilirea de obiective, vizualizarea rezultatului final, încrederea în forţele proprii, dezvoltarea personală prin plonjarea în necunoscut, nebunie şi curaj .

Am început pur şi simplu să vorbesc oamenilor despre experienţele pe care le-am trăit şi lecţiile pe care le-am învăţat.

Ulterior m-am înscris şi într-un club local (Toastmasters Entrepreneurs Timişoara) unde îmi exersez şi dezvolt în continuare abilităţile de vorbitor în public. 


CG : Optimismul tau este molipsitor. Care este secretul dozei tale de optimism si pozitivitate?

DA : Mă menţin veselă, optimistă şi pozitivă pentru că am învăţat să spun DA activităţilor, proiectelor şi persoanelor care mă entuziasmează şi sunt importante pentru mine şi NU celor care îmi dau o senzaţie corporală de nepotrivire (o strângere de stomac). Acum am mare încredere în semnalele pe care le primesc din interiorul meu. Printre multe altele, alergarea m-a învăţat să fiu mai în contact cu propria persoană şi să îmi ascult vocea interioară.

CG : Esti o persoana extrem de motivata si alaturi de tine oricine simte ca poate realiza lucruri marete, datorita entuziasmului tau. Consideri ca orice vis se poate indeplini? 

DA : Astăzi trăiesc cu convingerea că orice vis se poate îndeplini şi că limitele a ceea ce noi putem deveni sau face sunt acolo unde le stabilim. De aceea acord mare importanţă imaginării vieţii pe care îmi doresc să o trăiesc. Am învăţat să îmi dau din nou libertatea să visez cu ochii deschişi ca şi cum nu ar exista limite. Este primul pas spre a trăi acea viaţă. Odată ce o văd cu ochii minţii, este doar o chestiune de timp până să o transform în realitate (acţionând cu încredere în direcţia ei).   



CG : Ce planuri ai pentru viitor? Daca ai de luat o decizie importanta - iti place sa analizezi sau iti asculti primul instinct? 

DA : Când am de luat o decizie importantă îmi ascult primul instinct . Dacă simt o senzaţie de bine şi de entuziasm în corp, ştiu instant că direcţia este potrivită pentru mine. Cu cât analizez mai mult, cu atât îmi vin gânduri care încearcă să mă convingă să renunţ la ea. De aceea acţionez fără să stau prea mult pe gânduri .

În viitorul apropiat îmi doresc să ofer şi mai mult oamenilor pe latura de vorbitor motivaţional şi Life & Performance coach.

CG : Increderea in sine – un subiect sensitiv pentru multe persoane. Ce parere ai despre acest subiect si ce sfaturi ai pentru persoanele care nu au destula incredere in ele? 

DA : Din punctul meu de vedere, singurul remediu pentru lipsa de încredere în sine este acţiunea.

Toţi suferim la un moment dat al vieţii noastre de această “boală”. Oricât de zdruncinaţi suntem, încrederea în sine poate fi reconstruită cu paşi mărunţi, cu mici victorii zilnice. Micile victorii (trezitul cu 5 minute mai devreme, alergatul cu 500 m mai mult, plecatul de la birou cu 10 minute mai repede, un pas în plus în direcţia obiectivului nostru) ne reconstruiesc sentimentul de încredere în forţele proprii şi ne deschid calea spre victorii din ce în ce mai mari şi semnificative pentru viaţa noastră.

Astăzi este uşor să găseşti sprijin în această direcţie. Persoanele care au nevoie să fie responsabilizate, pot apela la serviciile unui Life & Performance Coach care are exact această misiune personală, de a însoţi oamenii în drumul spre obiectivele lor şi de a-i sprijini să obţină claritate.

CG : Unde te pot gasi persoanele care doresc sa te contacteze? Ce sfaturi sau urari ai pentru noi si cititoarele noastre la final de interviu?

DA : Pot fi contactată pe pagina personală de Facebook Diana Amza , pe pagina oficială a Supermămicilor alergătoare – proiectul meu de suflet Super Mamici Alergatoare sau chiar la adresa personală de e-mail: amzadiana21@yahoo.com .

Le-aş ruga pe cititoarele tale să îşi dea libertatea să viseze mai mult şi să rămână conectate la viziunea lor asupra vieţii pe care doresc să o trăiască. Vor observa că lucruri magice vor începe să se întâmple şi Universul va conspira la transformarea viziunii lor în realitate.  Datoria lor este să se menţină în mişcare, să acţioneze, dar să nu se preocupe de Cum? vor ajunge la destinaţie – asta este datoria Universului, el va găsi calea cea mai scurtă şi cea mai potrivită pentru el.






 Puteti sa ne impartasiti chiar voi povestea voastra sau a altor fiinte dragi din viata voastra.

Va astept cu drag emailurile voastre pe adresa demoazele.contact@yahoo.com .

Pe curand,

Claudia