marți, 13 ianuarie 2015

Marti 13 - superstitioasa sau nu?Printre cele mai dragute animale din lume, insa si cele mai pretentioase, se numara pisicile. Nu este de mirare ca, in timp, au aparut si superstitii cu pisici in intreaga lume.

Anglia

Legenda spune ca in anul 1560, in regiunea Lincolnshire, un tata si fiul sau au fost speriati intr-o noapte fara luna, cand o creatura mica le-a sarit in cale de nicaieri. Aruncand cu pietre in jur, acestia au vazut o pisica neagra ranita, care alerga spre casa unei femei, suspectata ca ar fi vrajitoare . A doua zi, cei doi au intalnit-o pe femeia respectiva pe strada. Aceasta avea vanatai pe fata, un brat bandajat si mergea schiopatand. Din acea zi, in Lincolnshire, toate pisicile negre sunt suspectate ca ar fi vrajitoare. 


Franta

In Franta mii de pisici erau sacrificate lunar, pana cand Regele Louis XIII a pus capat acestei practici, in anul 1630. Avand in vedere faptul ca de-a lungul timpului pisicile negre din intreaga Europa erau sacrificate este surprinzator faptul ca gena pentru culoarea neagra nu s-a pierdut in timp. 

In Sudul Frantei pisicile negre erau asociate magicienilor. In regiunile locale se credea ca aceste pisici sunt purtatoare de noroc daca sunt tratate si hranite corespunzator.

Italia 

In Italia exista superstitia ca in cazul in care o felina neagra sta pe patul unei persoane bolnave, aceasta va muri. 

Tot aici se spune ca daca auzi o pisica stranutand, vei avea noroc. 

China 

In Asia exista persoane care cred ca pisicile negre sunt vestitorii foametei si a saraciei. In acelasi timp, fermierii letoni, care gasesc pisicute negre in recloltele lor, danseaza de fericire. Ei cred ca aceste feline sunt spiritul Zeului recoltelor, Rungis.

Scotia

In Scotia o pisica neagra, straina, care-ti apare in curte sau in balcon este un semn bun, aceasta aducand prosperitate casei.

In cazul in care o pisica iti taie calea in Scotia, inseamna ca vei avea ghinion. 

Irlanda


In Irlanda, le este interzis accesul pisicilor intr-o camera in care familia poarta discutii private. Oamenilor le este teama ca pisica sa nu le afle secretele si sa le divulge prin oras. 
Daca ucizi o pisica in Irlanda, vei avea parte de 17 ani de ghinion. 

Tot aici, o pisica neagra care iti taie calea prevesteste moartea.

Germania

Daca o pisica neagra iti trece prin fata dinspre dreapta spre stanga, vei avea ghinion. In schimb, daca aceasta trece prin fata ta dinspre stanga spre dreapta te asteapta vremuri bune

Alte superstitii despre pisicile negre : 

- Cine gaseste fire de par alb in blana neagra a unei pisici, va fi favorizat de soarta.

- O pisica neagra mergand alaturi de tine iti prevesteste norocul.

- In vestul Europei , pisica neagra era un simbol benefic , de protectie pentru marinari, dar si pentru pescarii a caror sotii obisnuia sa tina in casa un astfel de animal de companie.

- Esti norocos daca : esti fericitul posesor al unei pisici negre , esti intampinat in pragul casei de o pisica neagra , iti intra in locuinta un astfel de exemplar , atingi blana unei pisici negre sau vezi in aceeasi zi trei pisici negre.

- Ai ghinion daca : intalnesti dimineata o pisica neagra , sperii sau alungi o astfel de felina de pe proprietatea ta , mergi pe sub o scara dupa ce o pisica neagra a facut acelasi lucru.

- Din Evul Mediu si pana astazi pisica neagra a fost asociata cu diavolul , magia neagra si vrajitoarele .Sa avem o zi plina de noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu