duminică, 8 octombrie 2017

♥ Unica in felul meu - Mihaela Plescan ♥


Salutare,

Cine  a zis ca este usor sa ai copilasi? Este o provocare, dar cu foarte multe satisfactii. Oricat ti se pare ca nu ai face fata, poti ajunge sa muti muntii pentru puiul tau. Totul se concentreaza in jurul micutei minuni dupa ce apare, dar asta nu trebuie sa ne faca sa renuntam in paralel sa lucram la ceea ce visam.

Am considerat mereu ca mamicile au ceva superputeri si reusesc sa se imparta peste tot, dar in timp m-am convins ca este vorba de dragostea de mama, vointa si multa daruire din partea fiecarei femei pentru familia sa.

Ma bucur enorm sa vad femei, care pe langa faptul ca sunt mamici extraordinare, reusesc cu brio sa lucreze si pentru visul lor si totodata sa pastreze un echilibru intre familie, respectiv viata personala, si cea profesionala.

Aparitia unui copil nu trebuie sa te impiedice sa mai visezi sau sa lucrezi ca dorintele tale sa devina realitate, mai degraba trebuie sa te motiveze si mai mult ca sa aplici planurile tale. Puiutul tau trebuie sa iti dea puterea sa treci mai departe, sa ii oferi un exemplu ca prin munca si daruire, pas cu pas , poti reusi sa obtii ceea ce iti doresti.

Astazi o sa facem cunostiinta cu Mihaela, o persoana extrem de pozitiva, care ne va vorbi despre cum este sa te imparti intre rolul de mama, sa lucrezi pentru ca dorintele sale sa devina realitate si totodata sa aiba o viata echilibrata.

Haideti sa descoperim :)


I :  Draga mea, sa incepem cu prezentarile. Vorbeste-ne te rog despre tine. 

R : Orice prezentare incepe intr-adevar cu o strangere de mana, un zambet si o privire in ochi spunandu-ne numele  Ce putem incerca online e sa va transmit printre randuri toate acestea, spunand ca sunt Mihaela, o mamica a unui baietel de 9 luni. O corporatista din lumea HR, care pentru 2 ani si-a luat vacanta de la acest rol si l-a imbratisat cu mult drag pe cel de mama, plin de provocari dar mai ales frumusete si bucurii. Profilul profesional e foarte prezent in mediul online datorita proiectelor de recrutare de specialisti IT in care am fost implicata in ultimii 5 ani, si muncii de head-hunting depuse prin toate formele. Sunt o persoana norocoasa iubind la nebunie ceea ce fac, poate uneori prea obsesiv si uitand de mine, fiind la un pas de burnout. Ceea ce s-a si intamplat undeva prin 2015, moment cand am avut curajul de a spune stop o clipa, si de a lua decizia de a ma repune in valoare, si mai ales de a ma dezvolta si mai mult si deveni liderul propriei mele vieti si a propriilor mele vise. Da, poate suna atipic pentru cei dintre noi care asociem lider cu un anume statut sau nivel ierarhic, dar pentru mine e vorba intai de un leadership personal pe care mi l-am dorit. Devenind eu insami un model pentru mine, ca apoi sa ofer valoare celorlalti si avea followers, a-i inspira si dezvolta. Asa a inceput calatoria dezvoltarii mele, si in 2016 accesand multe cursuri si programe am ales sa fac parte si din comunitatea JohnMaxwell Leadership Team, o comunitate internationala de lideri, cu mentori de seama si valorosi. Am urmat si absolvit modulele de dezvoltare in zona de public speaking, coach si training, iar alaturi de alte cursuri si module zic eu, am crescut ca si persoana, pe mai multe planuri – aplicabilitatea informatiilor fiind una pretioasa si utila in viata tuturor. Deci viata de viitoare mamica a fost una foarte activa, am avut o sarcina usoara si m-am bucurat ca am putut fi alaturi de proiectele mele pana spre finalul anului, iar pe 4 ianuarie minunea noastra am putut sa o si imbratisam fizic. Sunt in continuare o mamica foarte activa si ma stradui, in primul rand pentru juniorul nostru sa ii fiu un model pozitiv de echilibru, sanatate si armonie. 

I : Care a fost primul tau contact cu Forever si cum ai ajuns in postura de Bussiness Mom? 

R : O sa ti se para interesant, dar primul contact cu produsele Forever daca iti mai amintesti, a fost la intalnirea noastra de a stabili bijuteriile de mireasa in 2015  in care d-soara acea blonda, inalta si pe bicicleta iti adusese tie cateva produse. Da, si uite cum necunoscutii pe care ii intalnim in diverse contexte, ajung sa faca parte din viata noastra. Cautam in acea perioada metode naturale de a fi mai energica dpdv fizic si al sanatatii, si sa ma pregatesc pentru imunitatea din toamna. Am inceput sa le consum avand referinte si certificari super ok, si treptat am schimbat in casa intreaga gama de ingrijire personala si cosmetice. Anul trecut dupa ce am ramas insarcinata, participand la diverse evenimente facute de comunitatea Forever din Timisoara, si mai ales invitata de noua mea prietena Andreea  am fost curioasa si deschisa sa aflu mai multe despre business. Am cerut detaliile, mi s-a expus planul de marketing si cel financiar si am zis de ce nu? Si de ce nu mi-as indeplini cateva obiective si vise mai repede, inainte de a ma pensiona :-D. Fiecare dintre noi are cu siguranta vise, si pentru mine maternitatea mi le-a activat si mai tare. Nu sunt talentata cu indemanarea manuala, pensula sau sevaletul, nici inclinatie artistica spre altceva nu am, in schimb imi plac mult oamenii si sa fiu inconjurata de ei, am descoperit ca mi se potriveste partea de organizare de evenimente si de a fi pe scena in fata, mi-am depasit trackul si emotia de a fi back-office… asa ca am ales a fi o Business Mom si promova un stil de viata sanatos, frumos si echilibrat.

I :  S-a schimbat viata ta intr-un vreun fel de cand ai pasit pe aceasta cale? 

R : Intr-adevar viata se schimba cand iei o decizie intr-un domeniu total nou, si in care nu stii daca va functiona sau nu. Am avut de la inceput si continui sa imi fie alaturi o echipa foarte faina, in primul rand entuziasmata si pozitiva mereu – asta e si ceea ce m-a atras mai mult, oameni care mi-au devenit prieteni din persoane necunoscute. Si da, se schimba viata deoarece si cercul de apropiati e altul, si modul de interactiune altul, cu o alta vibratie spun eu – una frumoasa si benefica. 


I : Cum a luat nastere proiectul 1000 de mamici libere? 

R : Proiectul din care fac parte ’’Operatiunea 1000 de mamici libere’’ a venit la initiativa a 2 mamici care fac acest business de cca 2 ani,si care impreuna cu intreaga comunitate Forever au dat nastere acestui proiect, pe care il promovam acum si la nivel national. S-a nascut din dorinta de a oferi cat mai multor mamici indeplinirea unor vise, indiferent de natura lor – ca vorbim de mai mult timp petrecut alaturi de cei mici, vacante frumoase si nu doar 1 pe an, libertate de un job fix sau libertate financiara, motivatiile sunt diverse, de la persoana la persoana. Cert este ca fiecare dintre noi ne dorim ceva, si pe baza acestei dorinte construim planul de business si de atingere a viselor.

I : De ce ar alege o mamica sa se implice in acest proiect? 

R : Proiectul putem spune franc ca nu e pentru oricine, si ca depinde numai de fiecare dintre noi sa ne aduca succesul dorit. E destinat persoanelor care sunt foarte sociabile, comunicative si carora nu le e teama de nou, de schimbare, celor care lucreaza in echipa si pentru care stilul de viata sanatos e important si celor care vor sa aduca valoare si sa ofere celorlalti numai lucruri bune si frumoase. Necesita urmarea unor pasi de pregatire, sub forma unui program de mentoring si training de 90 de zile – asemenea unui job si a unei perioade de proba  Daca motivatia este una foarte puternica, si lucrezi constant si cu incredere in produse, succesul apare si alaturi de echipa sunt impartasite foarte multe recompense.

I :Unde vezi acest proiect peste o perioada? Si care sunt asteptarile tale personale referitor la acest proiect? 

R : Am sentimentul ca el va lua o amploare foarte mare pe viitor, nu doar national, cu siguranta 1000 va fi un numar prea mic pentru acel momentum care se va crea. In realitate, se pot indeplini foarte multe dorinte, si partea de network marketing profesionist pe care o desfasuram ii va oferi continuitate. Cum si valorile comunitatii o spun, e un business cu oameni si pentru oameni. Personal m-as bucura sa am alaturi cel putin 100 de prietene mame, pe care sa le sprijin in a-si dezvolta afacerea, si indeplini dorintele pe care mi le impartasesc, si la care devin parte responsabila sa devina reale. De asemenea scoala mea de business pentru mamici sa le fie un model de a-si dezvolta abilitatile de leadership si antreprenoriat. Oarecum si visul meu personal e legat de acest proiect  

I : Din punctul tau de vedere, ce e mai rau, sa esuezi sau nu sa nu incerci? 

R : Daca ma intrebai acum 3-4 ani iti raspundeam fara nici o ezitare – sa esuezi. Si toate pe motivul ca perfectiunea si propriile mele temeri legate de esec, de dezamagirea celorlalti erau cele care imi ghidau deciziile si actiunile. De-a lungul ultimelor experiente, perceptia mi-am schimbat-o si cred cu tarie ca esecul, greselile pe care le facem, sunt lectii ale vietii si sa nu mai caut Perfectiunea, deoarece e un concept atat de variabil si cred personal. Pentru mine poate sa fie perfect facut, dar sa nu fie ce si-a dorit celalalt. Teama de esec e iarasi un concept atat de discutat in prezent, dar pe scurt tine foarte mult de credintele si convingerile noastre limitative, de ceea ce am primit in copilarie ca si confirmari sau nu. De multe ori ma regaseam si eu in situatia de a nu actiona, tocmai din teama de esec, de a nu leza sau dezamagi pe cineva, si multe oportunitati au trecut pe langa mine, avand de pierdut uneori. Dar cum spuneam, sunt lectii pe care le primim de la viata. Asa ca in prezent, pentru mine a nu incerca, sau a spune ’’Nu, Niciodata’’ sunt termeni cu care nu ma mai regasesc, si ca da, ofera o sansa sa incerci, sa testezi pe propria piele, sa esuezi sau de ce nu chiar sa reusesti, si sa obtii succes. 


I : Vazut din exterior poate parea usor, dar stim cu totii ca a avea un copil este o mare bucurie, dar totusi o provocare. Cum te organizezi sa te imparti in atatea directii si sa completezi cu succes atat pe plan familial, cat si profesional? 

R : Venirea unui copil pe lume si in viata fiecarei familii este da, o provocare. Mai ales cand e primul si te regasesti cu stangacie ca la un prim job, fara prea multa experienta, chiar deloc  Momentele cu el sunt cele mai importante si el e pe lista mea mentala de important si urgent in fiecare zi. Pauzele cand doarme sau momentele de explorare a jucariilor in liniste, mi le umplu cu activitatile mele de proiecte, sau cele culinare sau efectiv de liniste, de eu cu mine. Am si sprijinul sotului meu, care e incantat pana la  extaz de cel mic, si dupa-amiaza cand ajunge sunt momentele lor de rasfat si joc asa ca intre baieti, iar eu mami ma bucur la maxim ca am momentele de respiro… sau de re-organizare a casei si a celor administrative. Lucrez mult online, iar intalnirile sau evenimentele live sunt corelate cu momentele de plimbare si de iesire in aer ale baietelului, iar el e parte la majoritatea. L-am obisnuit asa de cand era in burtica, acum ia parte in totalitate la viata mea de mamica activa, ii place e foarte sociabil, receptiv si zambaret, si chiar cuminte spun eu.

I :Ce inseamna din punctul tau de vedere sa fi femeie de succes? 

R ; Femeia de succes e iarasi un termen destul de personal, si fiecare dintre noi il defineste din prisma propriei expuneri avute, a propriului statut pe care il percepe, a propriei imagini de sine pe care o are. Eu personal ma consider o femeie de succes, fiind implinita pe mai multe planuri, fericita si sanatoasa, avand alaturi oameni valorosi de la care pot invata zilnic. Succesul e si un act de curaj as spune, si da, se obtine atunci cand motivatia iti este mai puternica decat orice temere pe care ai avea-o. Si atunci cand iti doresti sa fi pentru copilul tau si cei dragi un model frumos de urmat, si sa-i oferi sau lasi mostenire nu doar lucruri de genul rate/credite, datorii sau frici si suparari, eu zic ca da, el este cheia succesului pe care o mama o poate avea. A fi femeie de succes e o calatorie, in care da, conteaza si destinatia, dar mai ales emotiile si momentele pe care le traiesti in aceasta calatorie, si partenerii de drum pe care ii ai alaturi. 


I :  Care este mottoul dupa care te ghidezi in viata? De ce l-ai ales? 

R : Being Human – nu stiu daca e chiar un motto, dar e un concept pe care l-am descoperit de mica. Poate si faptul ca am avut parte de o copilarie frumoasa la bunici, unde vara intreaga de 3 luni, aveam contact cu simplitatea omului de la tara, si valori pe care le-am cam pierdut din campul vizual; desi ele exista, sunt ascunse ca si niste comori. Adevarata fata a omului o descoperi daca il asculti – asta invat si eu la jobul meu, la interviuri, ca fiind empatic si deschis omul se deschide si el si iti povesteste, uneori cate vrei si nu vrei sa auzi. Fara a fi lipsita de modestie, am un talent innascut pentru a asculta activ, acesta e modul meu de a le arata respect celor cu care interationez, si a fi empatici cu ei, deopotriva cu a-i sprijini sa-si gaseasca singuri raspuns la unele intrebari.

I : Daca ar trebui sa oferi un singur sfat unui copil despre viata, care ar fi ala? 

R : Sa zambeasca mereu, sa fie vesel si cu inima de copil la orice varsta. Nu cred ca mai trebuie sa justific, dar din pacate noi uitam lucrurile acestea cand sistemul educational ne impune sa nu mai facem pe bufonii, sa stam cuminti nemiscati in banca si sa nu fim zurlii. Spiritul de copil ar trebui sa-l avem mereu viu in inima, numai pentru creativitate si pozitivismul pe care ni-l ofera, si starea de bine. Si avandu-le cate se mai pot face, si cu ce entuziasm si energie chiar. 

I : Oriunde te duci, du-te cu toată inima . Te vad foarte implicata in ceea ce faci, se vede ca depui foarte multa munca si pasiune. Ce sfaturi ai pentru mamicile care ne urmaresc si nu numai?

R : Un sfat sau recomandare pentru mamici, e ceea ce stiu deja despre ele – ca sunt femei in primul rand, trebuie doar sa le aminteasca cineva uneori. Si ca pentru a fi o mama buna, ca mame perfecte nu exista , e nevoie sa fie ele insasi fericite si impacate cu acest nou rol. Sa isi gaseasca un echilibru in ceea ce sunt si fac zilnic, sa aiba curaj sa ceara ajutor cand nu mai pot, sa invete sa fie deschise la nou si curioase la schimbare. Maternitatea in sine este intr-adevar o schimbare, dar nu ar trebui sa fie o scuza pentru a sta inchis in zona de confort, si a nu actiona pentru o viata mai buna. Sa nu faca niciodata din copilul lor un motiv de a actiona impulsiv, negativ sau chiar disperat de a salva poate o relatie, poate un statut sau pastra pe cineva cu forta. Rolul de mama este unul de eroina, dar nu care se sacrifica pe altarul nu stiu carei povesti  ci a unei eroine ambitioase, asemenea leoaicelor care lupta pentru puii ei, dar si care le ofera independenta si lectii de supravietuire, in jungla vietii in care traim ;)



 Puteti sa ne impartasiti chiar voi povestea voastra sau a altor fiinte dragi din viata voastra.

Va astept cu drag emailurile voastre pe adresa demoazele.contact@yahoo.com .

Pe curand,

Claudia








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu