joi, 21 februarie 2013

Doar pentru ca suntem oameni…..


Povestea de astazi incepe asa…Doar pentru ca suntem oameni si orice minune dureaza trei zile sunt uneori momente in viata cand nu tot ce ne-ar place sa se intample se si materializeaza. Intr-una  din zile trecute, am intrat pe net intr-o cautare ‘disperata’ dupa ceva noutati in materie de fashion. Si de aici a inceput o adevarata aventura.

Afara ploua marunt si starea mea nu era una dintre cele mai bune. Melancolie amestecata cu un strop de lipsa de interes fata de orice activitate, ma faceau sa trec de pe un site pe altul, de la o imagine la alta. Analizam fara prea mult chef imagini care se derulau in fata mea cu persoane care pozau in fiintele perfecte cu o viata lor la fel de perfecta aflata in fata reflectoarelor si a aparatelor de fotografiat.

Nu stiu de ce suntem asa de uluiti si fascinati de vedetele de cinema sau de vedetele de orice fel. Spun asta la modul general. La urma urmei sunt si ei oameni, cu o viata pe care si-ar dori-o uneori normala datorita lipsei respectului pentru intimitate.

Doar pentru ca se afla pe un piedestal acolo sus ne fascineaza asa tare ? Oare e ii face sa fie asa de’ stralucitori’ si perfecti in lumea lor la fel de perfecta ? Nu stiu daca voi v-ati intrebat vreodata cum ar fii sa fii in locul lui…X…sau…Y ? Si in momentul in care analizezi mai bine conditiile existente iti dai seama ca viata ta asa simpla cum este ea este mult mai buna ?

Sunt nenumarate cazuri in showbiz care demonstreaza ca uneori trebuie facute sacrificii enorme pentru a ajunge acolo sus. Imi amintesc acum cazul lui Marlyin Monroe, care fara doar si poate este una dintre cele mai cunoscute actrite si frumuseti ale tuturor timpurilor. In timp ce era admirata de milioane de barbati si era imaginea perfecta pentru foarte multe femei, ea era doar o fiinta fragila care isi dorea cu ardoare pe cineva care sa o inteleaga si sa ii fie alaturi, iubind-o sincer.

Si totusi in fata reflectoarelor parea ca are o viata perfecta : frumusete, faima, celebritate, bani, recunoastere mondiala – toate astea erau ale ei, dar cu ce pret ? Cazul ei nu este singular -  sunt multe alte exemple care demonstreaza ca la urma urmei suntem oameni, din carne si oase, cu sentimente si vise, cu ganduri si pareri.

Si toate astea …doar pentru ca suntem oameni. Si ne dorim sa iubim si fim iubiti, respectati, sa visam, sa zambim, sa fim liberi si sa aveti siguranta din toate punctele de vedere. Cu toate astea ce pret trebuie sa platim pentru asta ? Ce suntem dispusi sa oferim la schimb ? De exemplu – ai o familie si pentru asta esti dispus sa te dai peste cap, muncind foarte mult pentru a asigura confortul celor dragi ? Eu, personal, ma vad facand asta. Dar trebuie sa ne oprim o secunda in loc si sa ne gandim un pic. Oare copilului sau fiintei iubite nu i-ar place sa stai mai mult cu el ? Crezi ca copilul tau s-ar bucura mai mult pentru o jucarie in plus sau pentru o ora de atentie pe care i-o acorzi ?

Din pacate traim intr-o lume a aparentelor, unde suntem inconjurati de himere. Niciodata nu trebuie sa judecam dupa aparente pentru ca nu stim ce se afla in adancul sufletului unui om, ce se afla in spatele mastii. Acaparati de rutina zilnica, uneori uitam sa ne acordam timp noua insine. Uitam de noi…Poate parea un cliseu si sa zici…Pfoai mie ? Nu mi se intampla asa ceva. Uita-te in jur : de cate ori ai fost la film in ultima vreme ? De cate ori ai fost in parc ? Cand te-ai oprit sa admiri o floare ?

Te-am redus la tacere ? Mda…din pacate este adevarat, mi s-a intamplat si mie. Incerc in fiecare zi sa imi acord macar acteva minute de respiro, in care doar sa imi eliberez mintea si sa ma uit in jur.

Si toate acestea ?...Cu ce pret ?...Doar pentru ca suntem oameni. Toti suntem la fel si in acelasi timp atat de diferiti.

Bucurati-va de fiecare clipa ! Savurati momentul ! Maine poate fii o noua aventura si trebuie sa facem fata !

Pe curand !

Claudia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu