luni, 4 aprilie 2016

Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par ♥


Imi plac lucrurile din care am ce invata si am observat ca mereu chiar daca nu imi iese ce imi doresc uneori, peste un timp descopar motivul de ce nu a fost sa fie. Stiu ca nu este usor si cateodata simti ca nu mai poti, dar lurcrurile nu sunt mereu ceea ce par.

Am descoperit o poveste extrem de frumoasa...Povestea celor 2 ingeri calatori pe pamant.

Doi ingeri calatoreau pe pamant sub chip de oameni. Intr-o seara, s-au oprit in fata casei impunatoare a unei familii bogate, cerand gazduire pentru noaptea respectiva.

Doi ingeri calatoreau pe pamant sub chip de oameni. Intr-o seara, s-au oprit in fata casei impunatoare a unei familii bogate, cerand gazduire pentru noaptea respectiva. Cei care locuiau in casa au fost insa nepoliticosi si rai si nu le-au permis ingerilor sa se odihneasca in camera de oaspeti a casei. I-au trimis in schimb sa doarma intr-un loc rece si murdar din pivnita casei.

Pe cand isi pregateau culcusul pe podeaua tare, ingerul mai batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o. “De ce faci asta?” l-a intrebat ingerul mai tanar pe insotitorul sau. “Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par…”, i-a raspuns ingerul mai batran.

Noaptea urmatoare, cei doi calatori au fost adapostiti de o familie foarte saraca, insa foarte primitoare: un fermier si sotia lui. Dupa ce au impartit cu musafirii putina mancare pe care o aveau, cei doi soti le-au oferit drumetilor patul lor ca sa poata dormi si sa se odihneasca bine.

Dimineata urmatoare, cand soarele a fost sus pe cer, Ingerii i-au gasit pe fermier si pe sotia sa in lacrimi. Singura lor vaca, al carei lapte era singura lor sursa de venit, zacea moarta in mijlocul campului.

Ingerul mai tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe ingerul mai batran: “Cum de ai permis sa se intample asa ceva? Prima familie avea tot ce isi putea dori si cu toate acestea i-ai ajutat tot pe ei”, l-a acuzat ingerul. “Cea de-a doua familie avea putin, insa era dispusa sa impartaseasca totul, iar tu ai lasat ca vaca lor sa moara.”

“Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par...”, a raspuns ingerul mai batran. “Cand stateam in pivnita casei frumoase, am observat ca in gaura din perete era ascunsa o comoara. Dar fiindca stapanii casei erau lacomi si nu doreau sa impartaseasca din bogatia lor cu nimeni, am astupat gaura din perete astfel incat sa nu mai gaseasca niciodata comoara.

“Apoi, noaptea trecuta, in timp ce noi dormeam in patul fermierului, Ingerul Mortii a venit sa-i ia sotia. I-am dat vaca in schimb.”

Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi. Si chiar daca uneori nu intelegem ceea ce ni se intampla si lucrurile nu ies asa cum am vrea sau ne-am astepta noi, nu trebuie sa ne pierdem credinta. Dintr-o perspectiva a universului mult mai complexa si mai profunda decat o poate cuprinde mintea noastra umana, totul este inspre binele nostru. Poate ca nu vom intelege pe moment “de ce”, insa raspunsul ni se va revela peste ceva timp. Intelepciunea universului este dincolo de intelegerea si puterea noastra de perceptie.

Pe curand ,


Claudia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu