vineri, 31 ianuarie 2014

Inelul de logodna – simbol al iubirii eterne


Povestea inelului de logodna incepe undeva in Egiptul Antic, se continua in zilele noastre si se va transmite mai departe in eternitate ca o marturie a iubirii impartasite si marturisite a doua suflete ce urmeaza sa-si uneasca destinele pe viata.

Oferind inelul de logodna barbatul isi marturiseste dorinta de a-si petrece tot restul vietii alaturi de cea pe care o considera aleasa sa, iar acceptand inelul viitoarea sotie alege sa isi supuna dragostea si viata unui singur barbat. 

La inceput inelele de logodna erau realizate din elemente vegetale si din piele, simbolizand nu numai uniunea cuplului ci si legatura permanenta cu natura. 

Cercul nesfarsit al inelului de logodna simbolizeaza eternitatea, timpul fara inceput si sfarsit. 

Primul inel de logodnă cu diamante a fost cel oferit în 1477 de arhiducele Maximilian de Austria viitoarei sale soții, Maria de Burgundia,acesta oferindu-i logodnicei sale un inel confectionat din piese fine de diamante in forma literei ''M''.

Binecunoscutul filozof grec Aristotel spunea “Dragostea e compusa dintr-un singur suflet care locuieste in doua corpuri” iar poeta britanica Elizabeth Barrett Browning spunea la randul sau “Doua iubiri umane fac una divina”.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu